20 godisnjica Islamske Zajednice Bosnjaka u Svedskoj

IMG_4417U petak naveče 23. oktobra 2015.g. u Stockholmu je održana svečanost povodom jubileja 20 godina Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj. Svečanost je upriličena istovremeno i povodom proklanjavanja kupljenog objekta u vlasništvu Islamske zajednice Bošnjaka u Stockholmu.

Pored obraćanja predsjednika i glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj, veoma posjećenom skupu obratili su se i gosti iz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Najistaknutiji gost svečanosti bio je reis-ul-ulema Husein ef. Kavazović. Program svečanosti je bio popunjen i nastupima dječijeg hora Islamske zajednice Bošnjaka Stockholm, kao i ilahijama i učenjem Kur’ana od strane dvojice mladih imama Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj.

U osvrtu na rad i uspjehe Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj, posebnu zahvalnost glavni imam Idriz ef. Karaman uputio je imamima i svim članovima Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj. Posebno značajan dio svog govora glavni imam je odvojio da uputi pohvale Bemufu za uspješan rad i djelovanje u proteklih 18 godina postojanja Bemufa.

Za istaknute zasluge povodom jubileja 20 godina Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj, uručene su plakete islamskim zajednicama Bošnjaka Stockholm i Malmö, kao i imamu Almedinu ef. Spahiću, te sekretaru Bemufa Izetu Bešiću. U ime nagrađenih skupu se obratio sekretar Bemufa Izet Bešić. Zahvalio se na dodijeljenim priznanjima, čestitao kupovinu objekta Islamskoj zajednici Bošnjaka Stockholm i jubilej Islamskoj zajednici Bošnjaka u Švedskoj, te rekao da su dosadašnji rezultati motivacija za postizanje još većih rezultata u budućnosti.

Leave a Comment